Leena Lehtolainen: Tiikerinsilmä

tiikerinsilma_taka

Leena Lehtolaisen Tiikerinsilmä on eittämättä yksi viime aikojen hauskimpia lukukokemuksia. Siinä on vain yksi vika: nukkumisesta ei meinaa tulla mitään, kun jännittävää kirjaa ei malta laskea illalla käsistään.

Tämä taisi olla toinen lukemani teos Hilja Ilveskero -sarjasta, ja varsinaista suhdetta päähenkilöön ei oikein ollut vielä syntynyt. Nyt se otti kuitenkin aimo harppauksen eteenpäin, sillä Tiikerinsilmässä Hilja saa sopivasti syvyyttä. Ennen kaikkea kirjan parasta antia on tarina kokonaisuudessaan. Se tempaisee heti lukijan mukaansa – etenkin jos pitää kartanomysteereistä.

Syvällä Raaseporin sydämessä sijaitsee Loberga Gård. Talon valtiatar on 92-vuotias miljonääri Lovisa Johnson, joka on joutunut omituisten tapahtumien kohteeksi ja pelkää tulevansa murhatuksi. Rouva Johnson haluaakin palkata Hilja Ilveskeron henkivartijakseen. Hilja ottaa toimeksiannon vastaan ja muuttaa kartanoon. Pian näyttämölle saapuvat iäkkään rouvan perilliset: Aurora, Johannes, Raisa ja Sampo. Sukulaislapset näyttävät kuka enemmän, kuka vähemmän jo odottavan suurta perintöä, vaikka tuntuvat aidosti pitävän Lovisasta. Mutta kuten vanhat kartanot yleensä, Loberga Gårdkin kätkee monta vanhaa salaisuutta. Mikä osuus on entisaikojen haamuilla nykyhetken mysteerissä?

Tapahtumaton rikos, vanha kartano, itsestään kaatuileva hautakivi, värikkäät henkilöhahmot ja vangitseva tarina – Tiikerinsilmälle antaa ilomielin täydet viisi tähteä.

tiikerinsilma_kansiLeena Lehtolainen: Tiikerinsilmä
Tammi 2016
Omasta kirjahyllystä

Arvio: *****

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s