Vera Vala: Milanon nukkemestari

nukkemestari_taka

Vera Valan Milanon nukkemestari osui kaupassa käteen ihan sattumalta. Olen yhä äimistynyt siitä, että törmäsin vasta nyt tähän mielenkiintoiseen kirjailijaan. Jo viidenteen osaan ehtinyt Arianna de Bellis -sarja ei siis ollut ennestään tuttu, mutta se ei lukukokemusta haitannut ainakaan tämän teoksen kohdalla.

Milanon kaduilla riehuu outo murhaaja. Hän valikoi uhreikseen nuoria opiskelijoita ja jättää jälkeensä nukkeja. Samanlaisista teoista tuomiota istuu jo pappi don Matteo, mutta nyt murhat alkavat uudestaan. Vatikaani pyytää Ariannan pappisveli Aresta tutkimaan murhatapauksia. Onko syyllinen sittenkin joku muu, kuin jo vuosia sitten tuomittu jesuiitta? Arianna itse työskentelee nyt tutkijana yliopistolla ja tekee haastatteluja mielisairaalan asukkaille. Hän päätyy jäljittämään sairaalasta karannutta Giannia, joka väittää pakenevansa salaperäistä Nukkemestaria. Tutkimukset etenevät aluksi kahdella rintamalla, mutta alkavat kietoutua yhteen. Juttu osoittautuu lopulta huomattavasti monitahoisemmaksi, kuin ennalta olisi arvannut, ja tarjoaa tiivistä jännitystä ihan viimeiselle sivulle asti.

Olipa mielenkiintoinen ensituttavuus! Sarjan aiemmat kirjat täytyy ehdottomasti lukea. Milanon nukkemestarin perusteella en vielä päässyt sisälle Ariannaan henkilönä, mutta ilmeisesti tämä kirja eroaakin jonkin verran edellisistä.

Vera Vala kertoo Facebookissa, että on muuttanut perheensä kanssa nyt vuoden alussa Milanosta Seychelleille, ja jatkaa siellä kirjoittamista. Voi sentään mitkä ihanat maisemat sielläkin toimivat inspiraation lähteenä. Mitenhän Ariannan tarina mahtaa jatkua.

nukkemestari_kansiVera Vala: Milanon nukkemestari
Gummerus 2016
Omasta kirjahyllystä

Arvio: ****

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s