Ystävänpäivän lukumaraton

Apuva, kääk ja voihan kissaviikset. Lupauduin mukaan ystävänpäivän lukumaratoniin ja nyt on jo kolmastoista päivä. Yöpöydällä lukemista odottaa vino pino kirjoja, niistä meneillään on päällimmäinen eli Redondo. Se olkoon myös maratonin ensimmäinen opus. Josko saisin edes sen luettua loppuun, hah. No katsotaan, miten ämmän käy. Kirjailen lisää tunnelmia kunhan urakka edistyy.

Lukumaratonia emännöi tänä vuonna Tuntematon lukija.

Lukuloki

Setti 1: No niin, ei kun kirja kauniisti käteen – tosin vasta maanantai-iltana. Dolores Redondon Näkymätön vartija on varsin herkullisessa vaiheessa. Sarjamurhaaja on juuri päässyt vauhtiin, mutta ylikonstaapeli Salazar joutuu painiskelemaan niin vihamielisen kollegan kuin oikuttelevien siskojensa kanssa. Surmat on tehty rituaalimurhien tapaan, ja paikalla on nähty myös outo basajaun, kaksi- ja puolimetrinen karvan peittämä kansantaruhahmo. Mielenkiintoinen asetelma! Mutta ilta oli jo niin myöhäinen, että sivuja kertyi vain muutama kymmen, sitten tuli nukkumatti.

Setti 2: Hei, minullahan on myös äänikirja kesken. Eikä mikä tahansa kirja, vaan Vuoden esikoisdekkari -kunniakirjan tänä vuonna voittanut Max Seeckin Hammurabin enkelit. Metsästin tätä aluksi joululahjaksi miehelleni, mutta enpä onnistunut – paikallinen kirjakauppa oli myynyt syksyllä sen loppuun. Jatkan nyt luvusta 25 Elisan äänikirjaa, mutta minusta tuntuu, että hankin tämän vielä perinteisenä versiona siippaa varten. Tämä on hänen makuunsa: kansainvälisen tyylin trilleri, jossa suomalaiset tutkijat matkustavat Kroatiaan jäljittämään mystisesti kadonnutta suurlähetystön virkailijaa. Mutta nyt nautiskelen äänikirjan tunnelmia kotihommien lomassa, loistavaa!

Setti 3: Takaisin Redondon pariin. Murhatutkimukset eivät juurikaan edisty, mutta Salazarin kotirintamalla tapahtuu paljon. Perheen menneisyyteen kätkeytyy myös melkoisia arvoituksia, joista osa alkaa kietoutua yhteen tutkittavien rikosten kanssa. Opin juuri Facebookin Dekkariryhmästä, että tämä teos on trilogian ensimmäinen osa – ja kas, niinhän lukee myös kansiliepeessä. Täytyy ehdottomasti etsiä hyppysiin myös viime vuonna ilmestyneet jatko-osat Luualttari ja Myrskyuhri.

Yhteenveto: Kokonaissivumäärä jää kyllä onnettoman vaatimattomaksi. Kirjoitan nyt iltakahdeksalta tämän loppukaneetin ja lasken, että nukkumaan mennessä tulen pääsemään noin 90 sivuun (tarkistettu tulos 92). Mutta äänikirjasaldo on sitäkin mukavampi; kuuntelin Hammurabin enkeleitä yhteensä kuusi tuntia (6 h 5 min). Äänikirja oli ihan ykkönen näin aurinkoisena päivänä, kun ei olisi millään malttanut kököttää sisällä. Kuuntelinkin sitä nappikuulokkeilla kotihommia tehdessä sekä kävelylenkillä. Yöpöydän pino ei juurikaan vajentunut tällä maratoonarilla, mutta riittääpä lukemista loppuvuodeksikin.

Kirjoitan myöhemmin tarkemmat blogipostaukset yllä mainituista teoksista.

tukijoukot

Maratonin tukijoukoissa arvokkaan panoksensa antoivat Niilo, Leevi ja kuvasta puuttuva Lassi.

3 kommenttia artikkeliin ”Ystävänpäivän lukumaraton

  1. Tsemppiä toivottelen minäkin ja jänniä lukuhetkiä! ☺️ Nämä arkipäivän lukumaratonit ovat työssäkäyvälle perheelliselle haasteellisia, mutta kesälomalla voisin taas vetäistä puolimaratonin.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s