Ilkka Remes: Kiirastuli

kiirastuli_taka

Voi itku. Tältä kirjalta odotti niin paljon, mutta sai niin vähän. Huikean hienon Jäätyvän helvetin jatko-osa ei yllä edeltäjänsä tasolle.

Tarinan tärkeimmät tapahtumat ovat Keuruun vanhan puukirkon tuhopoltto, maamme solmima puolustusliitto Yhdysvaltojen kanssa ja sen myötä amerikkalaisjoukkojen saapuminen suomalaisten turvaksi sekä turvapaikanhakijoiden hallitsematon vyöryminen Suomeen yli avoimen Venäjän rajan. Kansalaisiin pyritään vaikuttamaan erilaisin keinoin ja manipuloimaan heitä niin toisiaan kuin turvapaikanhakijoita vastaan. Menetelminä käytetään sekä lavastettuja että aidosti toteutettuja toimenpiteitä ja vihapuhetta sosiaalisessa mediassa. Kirja sisältää pitkiä selostuksia siitä, millaisia päivityksiä henkilöt Facebookin kirjoittavat herättääkseen eripuraa. Lopulta tarina jää kesken – maamme pelastaminen saa loppuhuipennuksensa Suomi 100 -juhlavuonna ilmestyvässä jatko-osassa.

Kyllä kirjassa on hyviäkin elementtejä ja teema oli viime vuonna erittäin ajankohtainen. Näin jotenkin se voisi taas mennä, jos olisi mennäkseen. Remeksen kyky kirjoittaa ajan hermolla olevaa fiktota on ilmiömäinen. Minun päässäni kävi vain niin, että tarina itsessään puuroutui kaiken selittelyn, somepäivitysten ja politisoinnin alle. Juuri somepäivityksiä en kyennyt edes lukemaan, vaan jouduin hyppäämään kappaleita yli. Seurattavia henkilöitäkin on vilisemällä, ja putosin monta kertaa kärryiltä kuka olikaan hyvis ja kuka pahis ja mitä tyyppi oikein oli tekemässä. Äh ja voi vielä kerran äh. Tämä ei ollut minun makuuni. Toivottavasti sarjan viimeinen osa palaa Jäätyvän helvetin linjoille.

kiirastuli_kansiIlkka Remes: Kiirastuli
WSOY 2016
Omasta kirjahyllystä

Arvio: *

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s