Dekkariviikon koonti

Tällä viikolla on vietetty Dekkariviikkoa ja mikäs sen mukavampaa, että kirjallisuuden kuningaslaji on ollut paljon esillä ja saanut hienosti huomiota myös mediassa.

Dekkaritalossa on teemaviikolla tapahtunut seuraavaa:

  • Kuunneltu pari tuntia Lars Keplerin Hypnotisoijaa. Äänikirjaversio alkaakin olla nyt loppuratkaisua vaille valmis. Kirjojen kuunteleminen soutulaitelenkkien ja imuroinnin oheistoimintona on ehkä paras keksintö ikinä.
  • Luettu ja blogattu Agatha Christien Lomahotellin murhat. Vaikka marplet ja poirotit ovat läpikaluttuja, niiden menneen maailman tunnelma jaksaa viehättää.
  • Luettu loppuun Jukka I. Mattilan esikoisdekkari Autuaita ovat rauhantekijät. Tämä on kustantajalta saatu arvostelukappale ja jännitti tarttua siihen, sillä kirjassa liikutaan itselle vieraammissa sota-ajan tapahtumissa. Kokemus oli ehdottomasti mielenkiintoinen, siitä lisää tuonnempana.
  • Luettu loppuun Viveca Stenin Pinnan alla. Perinteisemmän tyylilajin jännäri Sandhamnin saaristoidyllistä – toimii!
  • Aloitettu Max Mannerin 13 huonetta. Uskomatonta, että tämä on ensimmäinen Mannerin kirja tässä talossa. Mutta ei varmasti viimeinen, on niin vakuuttavaa tekstiä heti ensi riveiltä lähtien.
  • Osallistuttu Dekkarilauantaihin. Helsingissä Korjaamolla ensimmäistä kertaa järjestetty ilmaistapahtuma kokosi yhteen kirjailijoita ja harrastajia; alla kuvagalleriaa iltapäivän annista. Tuliaisia tarttui matkaan ”muutama”.  Ohjelma oli mielenkiintoinen ja pienen tilaisuuden tunnelma hauskan intiimi, näitä lisää kiitos!

Dekkaritalossa ei rikoskirjallisuuden teema tietenkään tähän pääty, sillä lukemattomien kirjojen pino on ehkä vain puolitoistametrinen. Ja ensi tiistaina onkin tiedossa jotain ihan uutta ja jännää, kun ohjelmassa on Jarkko Sipilän Helsingissä pitämä rikoskävely. Siitä lisätietoja myöhemmin.

Kiitos omastakin puolesta kaikille teemaviikossa mukana olleille ja lukuvinkkejä jakaneille! Yöpöydän kirjoista löytyy lisätietoja mukana olleista blogeista.

Lisää aiheesta:

Apu 15.6.2017 – Avun kesädekkaristi Tapani Bagge on kirjoittanut sata ja yksi kirjaa

Huomenta Suomi 15.6.2017 –  Varma dekkarin aihe: Murha perussuomalaisten puoluekokouksessa

Uutistamo 14.4.2017 – Murha kiinnnostaa, viihdyttää ja myy

Kulttuuriparkki Kirjankansi: Dekkarit ovat edelleen suomalaisten lukijoiden suosikkeja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s