Lukuviikon kirjavinkkejä jännityksen ystäville

Dekkaritalo osallistuu Lukuviikolla järjestettävään bloggaajahaasteeseen vinkkaamalla luettavaa eritoten jännityksen ystäville. Kivaa haastetta isännöi Oksan hyllyltä.

Poimi tästä kirja tai pari ja uppoudu hyvän tarinan pariin:

Anniina Tarasova: Venäläiset tilikirjani

Tässä on ihan mielettömän mielenkiintoinen uutuuskirja tältä keväältä: chick lit -tyylinen dekkari suomalaisen ja venäläisen bisnesmaailman törmäyksestä ja tarinan päähenkilönä Bridget Jones -henkinen nuori nainen. Vau!

Dekkarin tapahtumat alkavat siitä, kun Reija Wren lähtee työkomennukselle Pietariin suorittamaan konsernin sisäistä tilintarkastusta ja jättää koto-Suomeen kiltin ja tylsähkön poikaystävänsä suunnittelemaan heidän häitään. Pietarissa alkaakin sitten paljastua yhtä jos toista, vauhdikkaan vapaa-ajan säestämänä.

Suomalainen ja venäläinen työelämä ja -kulttuuri yhdistyvät myös kirjailija Anniina Tarasovan omassa taustassa. Ilmiselvästi hän tuntee sen mistä kirjoittaa, mikä tuo aitoutta tarinaan ja sen miljööseen. Venäläiset tilikirjani on Tarasovan esikoiskirja.

Kirja löytyy jo useista blogeista, muun muassa näistä:

Satuilualusta
Kirja vieköön
Amman lukuhetki

Dekkaritaloonkin saapui arvostelukappale kustantaja Gummerukselta – kiitos.
Kansikuva lainattu kustantajan sivuilta.

Ken Follett: Tulipatsas

”Salajuonia ja vakoojia 1500-luvun Englannissa” – Ken Follettin hieno historiateos tarjoaa kaiken: jännitystä, rakkautta, uskontoa, salajuonia, politiikkaa, historiaa ja vaikka mitä. Tulipatsas on itsenäinen jatko-osa 1990 ilmestyneelle Taivaan pilareille ja 2008 ilmestyneelle Maailma ilman loppua -teokselle (näistä jälkimmäinen on nähty tv:ssäkin hienona filmatisointina).

Tarina sijoittuu jo tuttuun tapaan Kingsbridgeen, nyt 1500-luvulle. Eletään uskonpuhdistuksen aikaa ja protestantit ja katoliset taistelevat, ei pelkästään uskonnosta, vaan koko valtakunnasta. Kenellä on oikeus kruunuun, kuka on oikea hallitsija, kuningatar Elisabeth vai Maria Stuart Skotlannista. Kun porvarisperheen poika Ned Willard palaa mannermaalle suuntautuneelta oppireissultaan kotikonnuille, huomaa hän kansan jakautuneen kahtia ja odottamaan jääneen rakastettunsa joutuneen katolisten leiriin. Ned pestautuu kuningattaren palvelukseen ja hänen neuvonantajaan pääsee mukaan vuosisadan hurjiin tapahtumiin.

Menneen ajan jännityksen ystävä tulee tämän kirjajärkäleen seurassa ihan varmasti viihdytetyksi.

Lue myös Apu-lehden juttu kirjailijasta.

Kustantaja: WSOY
Kansikuva lainattu kustantajan sivuilta.

JP Koskinen: Murhan vuosi -sarja

Dekkarisarjojen ystävät viihtyvät JP Koskisen Murhan vuosi -dekkarien parissa. Kaksitoistaosaisesta sarjasta on ilmestynyt nyt neljä ensimmäistä teosta: Tammikuun pimeä syli, Helmikuun kylmä kosketus, Maaliskuun mustat varjot ja tuoreimpana Huhtikuun hiipuva rakkaus. Jatkoa piisaa jälleen ensi keväänä.

Sarjassa seikkaillaan Hämeenlinnassa Juho Tulikosken ja hänen enonsa Kalevi Arosuon yksityisetsivätoimiston saamien keissien parissa. Asetelma on hämmentävänkin virkistävä, sillä puhtaasti yksityisetsivädekkareihin harvemmin enää törmää – siis sellaisiin, joissa oikeasti on ammattia harjoittava yksityinen etsivä. Eli perinteisen etsivädekkarin ystävä voi löytää tästä erinomaista ajanvietettä sohvannurkkaan.

JP Koskisen kirjallinen tuotanto on valtava ja uutta tarinaa pukkaa hengästyttävää tahtia. Laatuun se ei hänellä kumminkaan vaikuta, sillä kaikkien tyylilajien teokset (dekkarit, nuorisokirjat, historiaromaanit, tietokirjat, kuunnelmat…) löytävät yleisönsä.

Dekkaritalossa nolona tunnustetaan, että Koskisen dekkareihin ei olla vielä ehditty niiden ansaitsemalla huomiolla paneutua. Asia tulee korjaantumaan tämän vuoden aikana. Nyt tarkempia arvioita Murhan vuosi -sarjasta löytyy mm. näistä blogeista:

Kirjan vuoksi: Tammikuun pimeä syli
Tuijata: Helmikuun kylmä kosketus
Kirsin Kirjanurkka: Maaliskuun mustat varjot

Kirjojen kustantaja: CrimeTime
Kansikuvat lainattu kustantajan sivuilta.

Lukukeskuksen järjestämää Lukuviikkoa vietetään 16.-22.4.2018. #lukuviikko

2 kommenttia artikkeliin ”Lukuviikon kirjavinkkejä jännityksen ystäville

  1. Luin jossain vaiheessa Ken Folletin tiiliskiviä, mutta edellisestä on jo aikaa… muistini mukaan hänellä on tarinankerronnan taito hyppysissään, joten esittelemäsi kirja alkoi kiinnostamaan. Juuri nyt en ehdi paneutua noin paksuun kirjaan mutta kesä häämöttää jo aatoksissa. 🙂 Kiitos sinulle, että lähdti mukaan vinkkauspäivään!

    Tykkää

    1. Kiitos sinulle kivan haasteen järjestämisestä ja mukaanpääsystä :). Tämä Tulipatsas on kyllä sellainen järkäle että ranteita pakottaa. Mutta jotenkin hänen tarinansa ovat vain niin hienoja ettei pituus tunnu missään.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s